Pitsa
1.Valmista pizzapohja. Taputtele tai kauli taikinapellille
leivinpaperin päälle pyöreäksi, ohukeksi pizzapohjaksi.
Peitä leivinliinalla ja anna kohota noin 10-15 minuuttia.
2.Pane uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
3. Valmista tomaattikastike ja haluamasi täyte.
4. Levitä pohjan päälle tomaattikastike, täyte ja juustoraaste.
5. Paista pitsa uunin keskitasossa noin 15 min.
PITSAPOHJA
( 2-3 hlö:lle)
1 dl vettä
1/4 pkt tuorehiivaa
1 mm suolaa
1mm sokeria
1/2 dl kauraleseitä
noin 2 dl vehnäjauhoja
1 rkl öljyä
1.Ota esille pelti, leivinpaperi valmistusaineet ja
työvälineet.
2.Mittaa vesi muovikulhoon ja lämmitä se mikrossa kädenlämpöiseksi
(+37 asteeseen)
3.Liuota hiiva käden lämpöiseen veteen ja sekoita puuhaarukalla.
4. Lisää muut aineet ja alusta taikina käsin taseiseksi palloksi.
TOMAATTIKASTIKE
1 rkl tomaattisosetta
1 dl tomaattimurskaa
1/2 tl pizzamaustetta tai oreganoa
1 mm mustapippuria
(1/2 tl valkosipulijauhetta)
1.Ota esille valmistusaineet ja työvälineet
2.Raasta juusto
1. Sekoita tomaattisose ja tomaattimurskan keskenään pienessä kulhossa.
2. Mausta pitsamausteella tai oreganolla ja mustapippurilla
( Ja valkosipulijauheella).
3.Leikkaa anansrengas paloiksi tai puolita kirsikkatomaatit.
Kinkkupitsan täyte
60g kinkkusuikaileta
1 anasrengas tai 6 kirsikkatomaattia
1/2 tl pitsamaustetta tai oreganoa ripaus mustapippuria
50g juustoa
Kommentit
Lähetä kommentti