Mokkapalat





 (Pohja)
40g margariinia sulatettuna
3/4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta 
1/2 tl vaniliinisokeria
 1/2 rkl kaakaojauhetta
 1 kananmuna
1 dl sokeria
1/4 dl maitoa




1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Ota esille vuoka,valmistusaineet ja työvälineet.
2.Voitele vuoka.
   3. Sulata margariini mikrossa ja jätä se jäähtymään.

4.  Sekoita keskenään kuivat aineet eli vehnäjauhot, leivinjauhe,
vaniliinisokeri ja kaakaojauhe.




          5. Vatkaa kananmuna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
sähkövatkaimella eri kulhossa kuin jauhot. 
6. Lisää taikinaan sulatettu margariini ja maito.
Sekoita puuhaarukalla.Lisää kuivat aineet siivilän läpi
ja sekoita taikina varovasti tasaiseksi.


  



7. Kaada taikina voideltuun uunivuokaan
ja levitä tasaiseksi


8. Paista 200 asteessa uunin keskitasossa
n. 10min. Kokeile tikulla kypsyyttä.Jos tikkuun ei 
tartu taikinaa, pohja on kypsä.
 Kuorrutus:
20g margariinia sulatettuna
1 rkl vahvaa kahvia
1/2 rkl kaakaojauhetta
1/2 tl vaniliinisokeria
n.1 1/2 dl tomusokeria



1. Valmista kahvi.
2. Sulata margariini mouvikulhossa mikrossa.
3. Lisää kahvi sulatetun margariinin joukkoon.
4. Lisää kaakaojauhe ja vaniliinisokeri siivilän läpi margariinin joukkoon.
5. Lisää tomusokeri vähitellen siivilän läpi, kunnes kuorrutus muistuttaa hammastahnan paksuutta.
6. Levitä kuorrutus paistetun (jäähtyneen) pohjan päälle. Koristele halutessasi nonparelleilla ja strösseleillä.
7. Anna jähmettyä kylmässä.





Valmis!Se oli hyvää.
Annamme kaikki 5/5

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Juustosarvet

Kinkkukiekot