Sämpylät
(4-6 kpl)
1 1,2dl vettä
1,4 pkt tuorehiivaa
1dl vehnäjauhoja
1 tl sokeria
Lisäksi tarvitaan:
1,2 tl suolaa
2-3 dl sämpyläjauhoja
1 rkl öljyä
1. Ota esille hiiva, vehnäjauhot ja sokeri sekä mitat, kulho ja puuhaarukka.
2. Mittaa vesi kulhoon ja lämmitä se kätösen lämpöseks.
3. Murenna hiiva kädenlämpöseen veteen ja sekoita puuhaarukalla
4. Lisää kulhoon sokeri ja 1dl vehnäjauhoja. Sekoita voimakkaasti puuhaarukalla.
5. Laita vellimäinen taikinanjuuri kohoamaan 5-10 minuutiksi lämpimään paikkaan. (Laita altaan tulppa kiinni ja laske altaaseen vähän lämmintä vettä ja laita kulho altaaseen
laita uunista ritilä päälle ja leivinliina tai käsipyyhe siihen päälle)
:)
6. Ota esille pelti, leivinpaperi & tarvittavat aineet.
7. Kun juuri kuplii, lisää siihen suola ja sämpyläjauhoja vähitellen. Alusta samalla taikinaa yhdellä kädellä. Lisää nytten öljy ja alusta edelleen lisäten jauhoja tarvittava määrä.
Taikina on valmis, kun se alkaa irrota kulhon reunoista ja kädestä.
TAIKINAN MUOTOILU SÄMPYLÖIKSI
8. Pane uuni lämpenemään 225 asteeseen.
9. Ropottele pöydälle vehnäjauhoja. Kuomoa taikina pöydälle ja kaavi kulho nuolialla.
Leivo taikinasta tanko ja jaa se 4-6 osaan. Pyörittele palat sämpylöiksi ja nosta ne
pellille leivin paperin päälle. Peitä leivinliinalle tai pyyhkeellä ja anna kohota noin 10-15 minuuttia.
10. Paista kohonneet sämpylät uunin keskitasossa noin 10-15 min.
11. Nosta sämpylät pois pelliltä. Mikäli haluat kuoren pehmeäksi niin peitä sämpyläiset pyyhkeellä
tai leivinliinalla.
oli tosi tosi tosi hyviä <3 kokeilkaas ihmeessä ;)
Kommentit
Lähetä kommentti